نخستین کاری که مرکز تخصصی ریکاوری هارد و بازیابی اطلاعات هارد اینترنال انجام می دهد، عیب یابی هارد است. مهندسان ماهر این مرکز با نهایت دقت این کار را انجام داده و به خوبی عیب فیزیکی و یا نرم افزاری آن را پیدا می کنند. در این مرحله برآورد قیمت نیز صورت می گیرد و هزینه تعمیر هارد به کاربر اعلام می گردد.
در این هنگام عملیات ریکاوری هارد اینترنال با هدف بازگشت کامل اطلاعات انجام می شود. یعنی با استفاده از دانش به روز و تجهیزات لازم عیوب هارد را برطرف و اطلاعات آن را بازنشانی می کنند. چنانچه در این مرحله خطایی رخ دهد، اطلاعات یا ناقص باز می گردند و یا به طور کلی غیر قابل بازگشت می شوند. بنابراین این کار باید با ظرافت بالایی انجام گیرد تا از بروز خطاها جلوگیری شود. بنابراین برای بازیابی اطلاعات هارد و تعمیر هارد ssd شما باید به بهترین مرکز تعمیر هارد مراجعه فرمایید.
متخصصان کار آزموده که تجربه بالایی در امور ریکاوری هارد دارند، با شناخت کافی نسبت به نحوه ساختار هارد اینترنال و مشکلات احتمالی که بر روی آن اتفاق می افتد و در نتیجه اطلاعات آن حذف می گردد، به راحتی قادر به بازیابی اطلاعات هارد اینترنال می باشند و این کار را با صرف هزینه بسیار مقرون به صرفه در کم ترین زمان ممکن انجام می دهند.
تعمیر هارد اینترنال و ریکاوری اطلاعات
هارد اینترنال به عنوان سخت افزاری درونی کمتر در معرض آسیب های فیزیکی است. اما گاهی ضربات فیزیکی که حتی فکرش را هم نمی کنید می تواند به هارد دستگاه آسیب جدی وارد نماید. گفتنی است آسیب های فیزیکی نیز منجر به حذف اطلاعات می گردد و در برخی موارد با ارورفرمت قابل تشخیص است. فقط باید توجه داشت برای ریکاوری هارد اینترنال هرگز نباید ارور فرمت را تائید کرد، چرا که کار را بسیار سخت تر می کند.
ضربات فیزیکی کوچک مثل تکان خوردن کیس کامپیوتر و یا محکم بستن لپ تاپ همگی از مواردی هستند که هارد دستگاه را با مشکل مواجه می کنند و موجب پریدن اطلاعات آن و عدم عملکرد صحیح سیستم می گردند. لذا باید دانست هارد سیستم بخشی حساس است که باید از آن مراقبت کرد. البته لازم به ذکر است گاهی سهوا هارد آسیب می بیند که در این صورت نیز تنها باید از متخصصان بازیابی اطلاعات هارد اینترنال کمک خواست تا با تخصص وارد عمل شوند.
لازم به ذکر است که این عمل در فلش هم امکان پذیر است یعنی ضربه خوردن فلش ممکن است باعث خراب شدن آن شود و ممکن است بازیابی اطلاعات فلش را سخت کند.
در صورتی که اطلاعات هارد توسط کارشناس باز گردد، بدون نقص خواهند بود یعنی هارد اصولی بازیابی می شود. در این صورت با صرف هزینه کم ولی کاربردی می توان هارد اینترنال را ریکاوری نمود.
مرکز ریکاوری اطلاعات هارد اینترنال
مشکلاتی که منجر به حذف اطلاعات از روی هارد می گردند، انواع متعددی دارند. اما به طور کلی یا فیزیکی هستند و یا غیر فیزیکی یعنی یا سخت افزار هارد آسیب دیده یا از لحاظ عملکرد دچار اختلال شده است. برای تشخیص اصلی این مسائل بهتر است از مرکز ریکاوری هارد اینترنال بهره گرفت. در واقع متخصصان این مرکز با دانش و تخصص بالایی که دارند، به بهترین شکل قادر به عیب یابی انواع هارد اینترنال می باشند.
پس از عیب یابی تخصصی مشکل اصلی مشخص می شود و سپس باید طی عملیات بازیابی اطلاعات، هارد اینترنال ریکاوری گردد. مرکز ریکاوری هارد اینترنال با تشخیص دقیق مشکل هزینه آن را برآورد می کنند. اما به طور خلاصه هاردهای سوخته یا بد سکتور شده زمان و تجهیزات بسیار بیشتری لازم دارند که به تبع هزینه بیشتری نیز برای ریکاوری لازم دارند. اما هاردهای سالم که به صورت عمدی و یا سهوی اطلاعات از روی آن حذف شده به راحتی ریکاوری می شوند و مرکز بازیابی اطلاعات هارد اینترنال هزینه کمتری را بابت ریکاوری دریافت می کند.
همچنین مراکز بازیابی اطلاعات هارد میتواند در بازگرداندن فایلهای پاک شده از فلش به شما کمک کنند.
بازیابی اطلاعات موبایل
بازیابی اطلاعات موبایل یک فرآیند مهم است و در صورتی که اطلاعات مهمی از دست برود، میتواند بسیار حیاتی باشد. حذف تصادفی، خطاهای سیستمی یا آسیب دیدگی دستگاه همگی میتوانند باعث از بین رفتن اطلاعات در گوشی هوشمند شود. در چنین موقعیتی، انجام عملیات بازیابی اطلاعات موبایل میتواند به شما کمک کند تا مجدداً به عکسها، پیامها، مخاطبین، تاریخچه تماسها و سایر اطلاعات مهم در دستگاهتان دسترسی پیدا کنید. واقعیت این است که دستگاههای هوشمند از نظر سختافزاری و نرمافزاری پیچیده هستند و ممکن است اطلاعات در نتیجه ویروسها، ضربهها و سایر عوامل از بین بروند. برای این منظور، نرمافزارهای مختلفی عرضه شدهاند که بر اساس قابلیتها و ویژگیهای مختلف، اطلاعات را قادر به بازیابی میکنند.
ترفند های ریکاوری اطلاعات موبایل
درست است، استفاده از نرم افزارهای بازیابی اطلاعات موبایل معمولاً یکی از راههای مورد استفاده قرار میگیرد. این نرمافزارها معمولاً توانایی بازگرداندن تا حدی از اطلاعات را دارند، اما نمیتوانند بهطور کامل تمام اطلاعات را بازیابی کنند. به عبارتی، بعضی از فایلها و اطلاعات ممکن است قابل بازیابی نباشند. از همین رو، استفاده از نرمافزارهای ریکاوری اطلاعات موبایل معمولاً توصیه نمیشود. همچنین، به دلیل نگرانیهای امنیتی، استفاده از نرمافزارهای بازیابی اطلاعات نیز ممکن است مورد توصیه قرار نگیرد. زیرا امکان نفوذ و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات کاربر وجود دارد. میتوانید از نرمافزارهای معروف و معتبری مانند Wondershare Dr.Fone استفاده کنید، اما باید به این نکته توجه کنید که امکان بازیابی کامل تمامی اطلاعات وجود ندارد. برای حفظ امنیت اطلاعات شما، بهتر است تحت نظر یک متخصص با تجربه اقدامات لازم را برای بازیابی اطلاعات انجام دهید یا از خدمات حرفهای ریکاوری اطلاعات استفاده کنید.
اقدامات لازم قبل از ریکاوری هارد اکسترنال
قبل از اینکه آنلاین شوید و اولین برنامه ریکاوری هارد اکسترنال را دانلود کنید اجازه دهید برخی از رایجترین دلایل خرابی هارد را توضیح دهیم.
استفاده از ابزار نادرست ریکاوری اطلاعات هارد میتواند مشکل شما را بدتر کند. به این ترتیب شانس بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال خراب خود را از دست میدهید.
دلایل از دست دادن اطلاعات هارد اکسترنال
دلایل از دست رفتن دادهها بسیار رایج هستند. این دلایل میتوانند اجتناب ناپذیر و اغلب غیرقابل پیش بینی باشند.
به دلایل مختلفی ممکن است اطلاعات خود را از دست بدهید. برای این که بدانیم چگونه هارد اکسترنال را ریکاوری کنیم بهتر است ابتدا با دلایل حذف دادهها آشنا شویم:
حذف تصادفی فایلها یا فرمت کردن دستگاه میتواند باعث از دست رفتن اطلاعات قابل توجهی شود.
خطای سیستمی یا سخت افزاری پیش بینی نشده. به عنوان مثال خرابی رایانه یا خرابی برنامه.
حمله ویروسی یا بدافزاری میتواند به دادههای ذخیرهشده در HDD خارجی آسیب برساند.
قطع برق یا حتی افزایش ولتاژ میتواند به هارد دیسک آسیب برساند.
آسیب فیزیکی یا زیست محیطی مانند ریختن آب، ضربات و غیره نیز میتواند باعث از دست رفتن قابل توجه دادهها شود.
نوع رایج خرابی هارد اکسترنال برای آشنایی با روش
ریکاوری هارد اکسترنال باید ابتدا نوع خرابی آن را مشخص کنیم. خرابی
هارد دیسک را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد: خرابیهای نرم افزاری و خرابیهای سخت افزاری.
خرابیهای نرم افزاری معمولاً به دلیل برنامههای مخرب یا خطاهای کاربر ایجاد میشود. چیزی که در اکثر موارد مشترک است قابلیت بازیابی یا
ریکاوری اطلاعات هارد است.
ابزارهای توانمند بسیاری برای
ریکاوری هارد کامپیوتر وجود دارد که میتوانید از آنها برای ریکاوری هارد اکسترنال حذف شده بدون هیچ دانش تخصصی استفاده کنید.
ریکاوری هارد اکسترنال که توسط ویندوز شناسایی نمیشود قبل از پرداختن به جزئیات طریقه
ریکاوری هارد اکسترنال، بیایید ببینیم اگر ویندوز، دستگاه شما را شناسایی نکرد چه کاری باید انجام دهیم. چندین اقدام وجود دارد که میتوانید برای حل مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز خود انجام دهید.
اتصال و کابلها را بررسی کنید: قبل از
ریکاوری هارد اکسترنال مطمئن شوید که دستگاه شما به سیستم متصل بوده و روشن است. کابل را بررسی کنید و اگر فرسوده به نظر میرسد آن را تعویض نمایید. همچنین امتحان کردن کابل دیگر، ایده بدی نیست.
پورت یا کامپیوتر دیگری را امتحان کنید: ممکن است پورت USB درست نباشد. امتحان کردن پورت دیگر در دستگاه یا قرار دادن کامپیوتر سازگار دیگری برای استفاده میتواند این مشکل را حل کند.
درایورهای دستگاه را به روز کنید: برای ریکاوری هارد اکسترنال حذف شده درایورهای دستگاه USB خود را به روز رسانی کنید. درایورهای قدیمی میتوانند روی توانایی کامپیوتر شما در تشخیص دستگاههای متصل شده تأثیر بگذارند.
درایو را فرمت کنید: دیسکهای خراب یا RAW ممکن است نیاز به فرمت داشته باشند تا توسط سیستم عامل شما شناسایی شوند. این اتفاق میتواند برخی از دادههای روی دیسک را از بین ببرد. بنابراین باید با احتیاط انجام شود.
دیسک سخت و SSD چه تفاوتی با هم دارند ؟
دیسک سخت نوع قدیمیتر دیسک برای ذخیرهسازی اطلاعات است که اطلاعات را با استفاده از تکنولوژی مغناطیسی روی دیسکهای دایرهای شکل ذخیره میکند.
در طرف دیگر SSD ابزاری الکترونیکی است که بدون نیاز به قطعات مکانیکی، اطلاعات را در خود نگهداری میکند.
دیسک سخت در مقایسه با SSD ارزانتر است. سرعت کمتری دارد و در مقابل ضربه آسیبپذیرتر است. SSD سرعت بیشتری دارد، در مقابل ضربه مقاومت بیشتری نشان میدهد و قیمت آن نیز به مراتب بیشتر است. مخصوصا انواع بسیار پرسرعت آن بسیار گران قیمت هستند.
بهترین برند هارد اکسترنال
اگر به فروشندگان آنلاین و سنتی دیسک سخت مراجعه کنید با دهها برند مختلف که هارد اکسترنال تولید میکنند، مواجه میشوید. با این حال در حال حاضر تنها سه شرکت سیگیت، توشیبا و وسترن دیجیتال تولیدکننده دیسک سخت در جهان هستند و تمامی برندهای دیگر، برای تامین دیسک سخت داخل هارد اکسترنال از یکی از این برندها استفاده میکنند.
بنابراین در هنگام خرید شاید بهترین گزینه، انتخاب از میان این سه برند باشد.
البته لازم به ذکر است که تولیدکنندگان هارد اکسترنال ممکن است برخی نرمافزارها یا محافظهای سختافزاری به دیسک سخت اضافه کنند یا ممکن است شکل ظاهری یک هارد اکسترنال را نسبت به هارد اکسترنال دیگر بیشتر بپسندید.
سرعت هارد اکسترنال
اغلب هاردهای اکسترنال که امروزه در بازار قابل خریداری هستند، تنها با یک سیم به سیستم متصل میشوند. با توجه به محدودیت توان قابل ارائه توسط سیستمهای مختلف، این دیسکها میبایست این موضوع را در نظر داشته باشند، بنابراین امکان فعالیت دیسک سختهای مکانیکی با سرعتهای بسیار بالا با مشکلاتی مواجه است.
در عوض برخی دیگر از انواع دیسک سخت که درگاهی جداگانه برای تامین انرژی دارند، سرعتهای بیشتری را میتوانند در اختیار شما قرار دهند.
کابل هارد اکسترنال
هنگامی که یک هارد اکسترنال خریداری میکنید، معمولا یک کابل با طول بسیار کوتاه( معمولا ۲۰ یا ۳۰ سانتیمتری ) در کنار آن موجود است. علت اینکه کابل ارائه شده با این ابزارها این مقدار کوتاه است، کاهش احتمال ایجاد نویز و آسیب در اطلاعات شما است.
سعی کنید همیشه از کابل ارائه شده همراه دیسک سخت استفاده کنید و از جایگزین کردن آن با کابلهای طولانی خودداری نمایید.
استفاده از کابلهای با طول بیشتر یا با کیفیت نامناسب، میتواند سبب شود بدون اینکه باخبر شوید، اطلاعات شما در هنگام انتقال آسیب ببینند.
حتی هنگامی که از این کابل استفاده میکنید نیز احتمال آسیب اطلاعات به صفر نمیرسد و اگر اطلاعات شما حساس و مهم هستند میبایست تدابیر لازم برای بررسی صحت و اضافه کردن قابلیت بازیابی اطلاعات را در نظر داشته باشید.
تهیهی نسخههای پشتیبان متعدد در محلهای مختلف و همچنین استفاده از نرمافزارهایی اطلاعات شما را با قابلیت تصحیح خطا ذخیره میکنند، گزینههایی است که میتوانید مورد استفاده قرار دهید.
آیا استفاده مداوم از هارد اکسترنال، گزینهای مناسب است ؟ به طور کلی، هارد دیسک، ابزاری آسیبپذیر است و در هنگام استفاده از آن میبایست دقت زیادی به عمل آید. بنابراین اگر هارد اکسترنال همیشه به سیستم شما متصل است، شاید گزینهی بهتر، خرید یک هارد داخلی برای سیستم باشد. مگر در مواردی مثل لپتاپ که این امکان وجود ندارد.
خرید دیسک سخت داخلی، علاوه بر امنیت فیزیکی بیشتر، مزیت قیمت کمتر و سرعت بیشتر را نیز در اختیار شما قرار میدهد.
به علاوه اتصال و جداکردن مداوم هارد اکسترنال به سیستم، احتمال آسیبدیدن الکترونیکی آن را نیز بیشتر میکند و بهتر است پیش از جداکردن از سیستم حتما از گزینهی Safe Remove استفاده کنید و پیش از آنکه دیسک به طور کامل متوقف نشده است، از جابجا کردن آن خودداری نمایید.
ریکاوری هارد سوخته
یکی دیگر از موارد بازیابی اطلاعات، مربوط به زمانی است که هارد می سوزد. البته باید بدانید که چیزی به نام سوختن هارد وجود ندارد و اصطلاح هارد سوخته، وقتی به کار می رود که برد این محصول سوخته باشد. نوسانات برق یا برعکس زدن سوکت برق یا Power هارد، از جمله مهم ترین عواملی هستند که منجر به از کار افتادن برد و سوختن این قطعه می گردند. در این شرایط، یا دود از هارد بلند می شود و یا این قطعه به طور کلی روشن نشده و کار نمی کند.
به هر ترتیب، این نوع از آسیب فیزیکالی نیز اطلاعات شما را در معرض خطر حذف شدن قرار خواهد داد. ریکاوری هارد در این شرایط، مستلزم تعمیر یا تعویض برد است که به دلیل عدم ترمیم پذیری این قطعه، نیاز به تعویض آن خواهد بود. برای این کار، باید از کلین روم استفاده شود؛ چرا که نفوذ حتی ذره ای آلودگی یا گرد و خاک به داخل هارد، مشکلات جدی در این محصول به وجود خواهد آورد.پس از جراحی هارد مورد نظر و ترمیم و جایگزینی قطعات آسیب دیده، فرایند ریکاوری با استفاده از دستگاه های پیشرفته ای همچون pc 3000 در مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات انجام خواهد شد.
بدسکتوری هارد
یکی دیگر از مشکلات هارد و حافظه های جانبی که اطلاعات آنها را تهدید می کند، بدسکتوری می باشد. وقتی یکی از کلاسترهای موجود در فضای ذخیره سازی دچار نقص شده و به تبع آن، فرایندهای نوشتن و خواندن اطلاعات به درستی انجام نمی شود، از این اصطلاح استفاده می گردد. در این شرایط، هارد یا حافظه ی مورد نظر، توانایی قرار دادن اطلاعات در دسترس مخاطب را ندارد. بسیاری از کاربران در این شرایط تصور می کنند که هارد فرمت شده یا اطلاعات آن حذف شده اند. این در حالی است که اگر این مشکل به درستی تشخیص داده شود، می توان به راحتی آن را برطرف کرده و اطلاعات را بازیابی نمود.
بدسکتوری ها به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری ایجاد شده و آسیب دیدن هد، اتصالی هد با هارد دیسک، نفوذ گرد و خاک به داخل هارد، فرسودگی قطعات، ایرادات سطح پلتر و مواردی از این دست، اصلی ترین انواع آن به شمار می روند. البته بدسکتوری نرم افزاری، به کلاستوری از فضای هارد دیسک گفته می شود که دچار مشکلات نرم افزاری شده و به درستی کار نمی کند. در این شرایط، هارد با عدم تطابق اطلاعات (Error-correcting Code) مواجه می شود. مهندسین مجرب مرکز بازیابی اطلاعات پشتیبان سیستم، در این شرایط ضمن برطرف کردن سکتور خراب، اطلاعات را بازیابی کرده و در اختیار کاربران قرار می دهند
آیا هارد ضربه خورده قابل ریکاوری است؟
یکی دیگه از سوالات متداول ریکاوری هارد، در این مورده که میشه هارد ضربه خورده رو ریکاوری کرد یا نه. خب نمیشه در این مورد به قاطعیت صحبت کرد؛ چون این تجهیزات مورد استفاده و روش های به کار رفته هست که مشخص میکنه این عملیات امکان پذیر هست یا نه. طبق نظر مهندسین مرکز بازیابی اطلاعات، اگه ضربه خوردن هارد جوری باشه که پلتر خط و خشی نگیره، میشه این قطعه رو به صورت 100 درصد ریکاوری کرد. همکارای ما با استفاده از دستگاه های پیشرفته ی جراحی هارد، این قطعه رو جراحی میکنن و ضمن ترمیم بخش های آسیب دیده، اطلاعات رو بازیابی میکنن.
کاربرانی که در حال حاضر به هر دلیل نیازمند بازیابی اطلاعات دستگاه هایشان هستند، توجه داشته باشند که بیشتر مراکز فعال در حوزه بازیابی اطلاعات انواع هارد که از قضا تبلیغات وسیعی هم دارند از ابزارهای غیرتخصصی و نامرتبط برای بازیابی اطلاعات استفاده میکنند. بعلاوه گاه مشاهده شده که برخی از مراکز از دستگاههای بازیابی چینی جهت بازیابی و ریکاوری اطلاعات استفاده میکند. بد نیست بدانید که این دستگاهها در حوزه بازیابی اطلاعات هارد صرفاً نقش یک ایمیجگیر هارد هستند و در قیاس با pc3000 روسیه، بسیار ضعیف عمل میکنند.
در حال حاضر قدرتمندترین سیستم سختافزاری نرمافزاری موجود در بازارهای جهانی PC3000 است که توانایی بازیابی اطلاعات انواع هارد دیسک و تعمیر انواع برند و مدلهای هارد دیسک را دارد. توصیه میشود جهت پیشگیری از اتلاف وقت و تلاشهای بینتیجه جهت بازیابی اطلاعات با نرمافزارهایِ گوناگون، به مرکز سختافزار ایران مراجعه نموده و بازیابی اطلاعات انواع هارد خود را با بهرهمندی از پیشرفتهترین ابزارآلات بازیابی نظیر pc3000 در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت بازیابی نمایید.
روش بازیابی اطلاعات با توجه به نوع هارد متفاوت است. به عبارت دیگر برای ریکاوری اطلاعات هارد بسته به اینکه اطلاعات از روی چه نوع هاردی حذف شده باشند روش های مختلفی به کار می رود. بنابراین بهترین روش بازیابی اطلاعات باید متناسب با نوع هارد به کار گرفته شود. اگر هارد دچار آسیب فیزیکی شده باشد و یا اینکه بخش های سخت افزاری آن با مشکل مواجه شده باشد، طوری که هنگام اتصال باعث هنگ کردن سیستم شود و یا اینکه ارور عدم شناسایی بدهد، در این صورت بهترین روش برای بازیابی اطلاعات ، استفاده از دستگاه pc3000 می باشد.
اما اگر هارد سالم باشد و از نظر سخت افزاری مشکلی نداشته باشد، در این صورت، از طریق نرم افزار بازیابی اطلاعات نیز می توان ریکاوری را انجام داد. البته نکته مهم در این زمینه داشتن تخصص لازم در امر بازیابی اطلاعات می باشد. درصورتی که بدون آگاهی از اصول ریکاوری، با استفاده از نرم افزارها اقدام به بازیابی اطلاعات کنید ممکن است امکان ریکاوری اطلاعات را برای همیشه از بین ببرید.
1- بازیابی اطلاعات هارد که دیتکت (شناسایی در بایوس مادربرد) نمی شوند.
2- بازیابی اطلاعات هارد که اطلاعات به قصد و یا اشتباهی پاک ( Delete ) شده است.
3- بازیابی اطلاعات هارد که اطلاعات کد شده و با کارکترهای غیر عادی نمایش داده می شوند.
4- بازیابی اطلاعات هارد که جهت دسترسی هارددیسک ابتدای کار سیستم درخواست ورود رمز (پسوورد) می نماید.
5- بازیابی اطلاعات هارد که تمامی پارتیشنها وجود دارند اطلاعات نیز قابل دیدار است اما در زمان کپی پیغام خطا داریم.
6- بازیابی اطلاعات هارد که در سیستم عامل شناسایی میگردد اما فایل سیستم های پارتیشن قابل تشخیص نیست.
7- بازیابی اطلاعات از Cooldisk و Memory های مختلف که سوخته اند و در سیستم یا شناسایی نمی شوند و یا پیغام خرابی و فرمت می دهند.
8- بازیابی اطلاعات هارد که در سیستم عامل شناسایی می گردد، پارتیشن ها قابل تشخیص هستند اما دسترسی به آنها ممکن نیست.
9- بازیابی اطلاعات هارد که در مادربرد شناسایی می شود اما درون سیستم عامل قابل شناسایی نیست.
10- بازیابی اطلاعات هارد که در سیستم عامل شناسایی می گردد اما هیچگونه پارتیشنی (Partition) ندارد.
11- بازیابی اطلاعات هارد که در سیستم عامل شناسایی می گردد، پارتیشن ها قابل تشخیص هستند ولی در موقع دسترسی پیشنهاد فرمت کردن داده می شود.
12- بازیابی اطلاعات هارد که بشدت بدسکتور دارند.
13- بازیابی اطلاعات هارد که ضربه خورده اند و کارنمی کنند.
14- بازیابی اطلاعات هارد که صداهای ناهنجار و یا تق و تق می دهند.
15- بازیابی اطلاعات هارد که در آن پارتیشن خالی از اطلاعات نیست.
16- بازیابی اطلاعات از هارد دیسک هایی مانند Barracuda 7200.11 و DiamondMax 22
17- بازیابی اطلاعات هارد که پارتیشن به قصد یا اشتباهاً فرمت شده است.
18- بازیابی اطلاعات هارد که در سیستم عامل شناسایی می گردد اما ظرفیت هارددیسک درست نیست.
.